У Моршині на Львівщині відкрили шелтер для жінок і дітей, що постраждали від домашнього насильства

Дата: 23 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У місті Моршин Львівської області запрацював прихисток для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства, тут можна буде жити безплатно впродовж трьох місяців.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Притулок для жінок та дітей у Моршині. Фото: Львівська ОВА

Заклад розрахований на 24 ліжкомісця та облаштований усім необхідним для проживання жінок з дітьми та без. Загальна площа будівлі складає – 460,214 м²”, – йдеться у повідомленні.

Постраждалим у притулку надаватимуть комплексну соціально-психологічну, медичну, первинну юридичну допомогу, а також інформаційні послуги. Проживання там буде безплатним та може тривати до 90 днів.

Притулок для жінок та дітей у Моршині. Фото: Львівська ОВА

Ми працюємо над розширенням мережі спеціалізованих служб в області, тим самим закликаємо постраждалих не мовчати про насильство, а звертатись за фаховою допомогою“, – наголосив т.в.о. директора департаменту соціального захисту Роман Андрес.

У Львівській ОВА також нагадали, що в області функціонує низка центрів, притулків та інших осередків допомоги, постраждалим від домашнього насильства жінкам. Їх перелік тут можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року у Кременчуці на Полтавщині запрацював Центр допомоги постраждалим від насильства. У ньому надаватимуть комплексну допомогу психологів, соціальних педагогів та правоохоронців.

Раніше ZMINA повідомляла, що у листопаді 2022 року у Чернігові запустили першу в області кімнату кризового реагування для людей, які постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter