На Полтавщині відкрили центр допомоги людям, які постраждали від насильства

Дата: 11 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У Кременчуці на Полтавщині запрацював Центр допомоги постраждалим від насильства. У ньому надаватимуть комплексну допомогу психологів, соціальних педагогів та правоохоронців.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Полтавській області.

Джерело: Головне управління Нацполіції в Полтавській області

У місті Кременчук Полтавської області запрацював центр допомоги постраждалим від насильства. Прихисток містить дві житлові кімнати з меблями, постільною білизною, гігієнічними засобами, іграшками для дітей, кухнею з різною побутовою технікою та посудом, санвузол із пральною машинкою”, – йдеться в повідомленні.

Постраждалі громадяни, у тому числі з дітьми, зможуть отримати у кризовому центрі безплатний цілодобовий прихисток від 10 до 20 діб.

Джерело: Головне управління Нацполіції в Полтавській області

За словами заступниці міського голови Ольги Усанової, у Центрі надаватимуть комплексну допомогу за участю психологів, соціальних педагогів та правоохоронців. Адреса центру приховується, аби кривдники не змогли до нього потрапити.

Як зазначив начальник сектору протидії домашньому насильству поліції Кременчука Олександр Паталах, упродовж 2022 року поліцейські Кременчуцького району відреагували на понад 1350 заяв та повідомлень з попередньою кваліфікацією — домашнє насильство.

За результатами проведених перевірок підтверджено понад 230 таких фактів, за якими на правопорушників складені адміністративні матеріали за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На профілактичних обліках підрозділів превенції Кременчука перебуває 313 осіб, які вчинили домашнє насильство (286 чоловіків та 27 жінок)“, – зазначив посадовець.

Він наголосив, що задля негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівники поліції винесли близько 300 термінових заборонних приписів стосовно кривдників.

Нагадаємо, наприкінці листопада, у Чернігові запустили першу в області кімнату кризового реагування для людей, які постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter