У МОН стверджують, що причиною смерті школярки в Кривому Розі не був булінг

Дата: 25 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У Міністерстві освіти та науки заявляють, що серед причин загибелі 12-річної школярки в Кривому Розі немає булінгу, адже такі факти наразі не виявили. 

Про це повідомив очільник відомства Сергій Шкарлет. 

Брифінг т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета за результатами робочої поїздки до Кривого Рогу

Опубліковано Міністерство освіти і науки України Пʼятниця, 25 вересня 2020 р.

Про те, що 12-річна школярка загинула внаслідок падіння з вікна багатоповерхівки, напередодні повідомили журналісти “Надзвичайних новин”. Знайома загиблої розповіла їм також про те, що вдома від дівчинки вимагали більшої успішності.

Раїса Лисенко, директорка школи-ліцею, в якій навчалася померла, повідомила, що з оцінками в школярки не було проблем, і описала її як товариську та привітну.

“Я навіть не можу дібрати слів для того, щоб якось заспокоїти вчителів і саму себе”, – сказала вона. 

Журналісти повідомили, що поряд з місцем смерті дівчинки знайшли зошит, у якому нібито стояла низька оцінка з одного з предметів.

Наразі в поліції відкидають версію про самогубство та зареєстрували справу за статтею “Нещасний випадок”. Однак правоохоронці продовжують розслідування. 

“За цими ознаками, які є на сьогодні, під час розслідування ситуації з приводу загибелі дівчинки ознак образи в школі не виявлено. За матеріалами, які можуть сьогодні розголошувати, хочу заявити, що ніяких поганих оцінок у цієї дівчинки не було. Жодних обривків начебто тестів виявлено не було: в матеріалах поліції цього немає. Жодних цькувань цієї дитини з боку однолітків, проявів агресії теж не було виявлено”, – сказав на брифінгу в Кривому Розі Шкарлет.

Нагадаємо, що у 2018 році в українському законодавстві з’явилося поняття “булінг”, а тому за цькування неповнолітнього тепер можна отримати штраф або покарання у вигляді громадських робіт від 20 до 40 годин.

Однак, за словами експертів, працівники поліції не приділяють уваги питанням оформлення адміністративних справ за цією статтею, а грошове стягнення як вид покарання взагалі вкрай низьке. Так, у 109 справах про булінг суди наклали грошове стягнення загалом на понад 109 тис. грн, водночас з них сплатили тільки трохи більш ніж 19 тис., що дорівнює 17%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter