У Молдові заборонили російські новини та програми на радіо і телебаченні

Дата: 19 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Президентка Молдови Майя Санду підписала закон про інформаційну безпеку, який дозволить заборонити російські новини та програми на радіо і телебаченні. 

Про це з посиланням на заяву голови тамтешньої Ради з питань телебачення і радіомовлення Ліліани Віцу повідомляє ipn.

Фото: manchester.ac.uk

Парламент країни остаточно ухвалив закон на початку червня. Згідно з ним забороняється ретрансляція по радіо та телебаченню інформаційних, військових, політичних та аналітичних програм із країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Росія відповідну конвенцію не ратифікувала. 

Відтепер половина іноземних програм, які транслюють на телебаченні Молдови, мають надходити з Європейського Союзу (ЄС), США або країн, які підписали конвенцію.

Нині політичні або військові новини та передачі з країн, які не ратифікували документ, заборонені рішенням Комісії з надзвичайних ситуацій. З набуттям чинності законом про інформаційну безпеку цього контенту більше не буде в ефірних мережах навіть після закінчення терміну дії положення.

Порушникам нового закону за розповсюдження дезінформації загрожуватиме позбавлення ліцензії та штраф. 

Документ набуде чинності наступного тижня. 

Нагадаємо, що нещодавно Європейська федерація журналістів ухвалила резолюцію щодо відповідальності російських журналістів за розпалювання війни. Проєкт цього документа подала Національна спілка журналістів України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter