У Молдові оштрафували дві компанії, які транслювали російські канали

Дата: 28 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
У Молдові Рада телебачення і радіо (СТР) наклала штраф у розмірі 290 тисяч леїв (близько 16 000 доларів) на дві компанії, які надають послуги кабельного телебачення в Гагаузії, через те, що вони транслювали російські канали.
 
Про це повідомляє видання News.maker.
 
Фото з відкритих джерел

Регулятор оштрафував компанії після того, як провів моніторинг і з’ясував, що Oguzsatlink і Ilk Halk Televizionu ретранслюють кілька інформаційних російських каналів, зокрема “Первый канал” і РБК.

Обидві компанії отримали штраф по 100 тисяч леїв. СТР також оштрафував на 30 тисяч леїв кожну компанію за відсутність ліцензії. Додатково Ilk Halk Televizionu оштрафували на 30 тисяч леїв за роботу без ліцензії належного їй місцевого телеканалу “Первый народный”.

У СТР зазначили, що раніше вже штрафували кабельних операторів, але, за даними регулятора, компанії ще не отримали поштою попередні рішення СТР і дані моніторингів.

Після початку війни в Україні в Молдові законодавчо заборонили показ інформаційно-аналітичних програм із Росії. Однак на практиці в Гагаузії продовжують транслювати російські телеканали з новинними та аналітичними програмами.

Нагадаємо, 22 жовтня в Молдові Служба інформації та безпеки заблокувала доступ до сайтів 22 російських пропагандистських телеканалів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter