У Молдові напали на журналістку під час проукраїнської акції

Дата: 03 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Молдові під час проведення проукраїнської акції напали на журналістку українського видання “Главком” Маріанну Присяжнюк.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у фейсбуку.

Маріанна Присяжнюк під час однієї з проукраїнських акцій. Джерело: фейсбук-сторінка журналістки

Журналістка оприлюднила відео, на якому добре видно і чути нападника.

У коментарі ІМІ Присяжнюк розповіла, що в Молдові проукраїнські акції відбуваються щодня. Вона намагається їх висвітлювати.

“Бо не всі в змозі собі пояснити, що ж коїться в сусідній країні, хто спровокував чи не спровокував, не можуть відповісти собі на питання “Хто танками зайшов на територію незалежної держави 24 лютого?”. Тобто не мають відповіді на такі питання. І це закінчується такими конфліктами”, – сказала журналістка.

Вона уточнила, що напад на неї стався 2 жовтня під час проведення акції біля консульського гуртожитку, де живуть російські дипломати. Захід був офіційно зареєстрований.

До учасників акції підійшов чоловік і сказав: “Я вам пропоную цього не робити, бо сьогодні субота”. Згодом чоловік став наполягати, що спровокував війну президент України Володимир Зеленський.

“У мене вибивали телефон три рази. Зокрема, я зняла відео, де цей чоловік з усієї сили фактично вибив телефон. Ну як вибив… Я телефон тримала перед обличчям. Він фактично хотів мене вдарити, влучив у телефон, телефон випав”, – уточнила Присяжнюк.

Поліція, яку викликала українка, намагалася пояснити чоловікові, що акція проходить законно і що він не має так близько підходити до її учасників й обмежувати чиїсь громадянські права, а також те, що напад на журналіста неприпустимий у демократичному суспільстві, розповіла медійниця.

Згодом журналістка разом з карабінерами поїхала до відділку поліції, де написала заяву про напад. За її словами, вона також перелічила й інші випадки перешкоджання її журналістській діяльності на території Молдови.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Берліні росіяни та учасники акції на честь “Дня побєди” в Трептов-парку напали на знімальну групу каналу 1+1 та телеведучу Наталію Мосійчук.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter