У місцях тимчасового проживання ВПО на Житомирщині умови життя задовільні, але потрібен ремонт та укриття – моніторинг

Дата: 30 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Департамент моніторингу додержання прав громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії проти України, протягом 25 та 26 квітня 2024 року провів моніторингові візити до місць тимчасового проживання ВПО в Житомирській області.

Про це повідомили на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Фото: Омбудсман України

Тож представники департаменту, який є самостійним структурним підрозділом Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, відвідали такі місця тимчасового проживання ВПО:

  • житловий будинок комунальної власності, що зарахований до фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, на території Брусилівської селищної територіальної громади;
  • приміщення комунального некомерційного підприємства “Центральна районна лікарня Бердичівського району”;
  • гуртожиток Житомирського професійного ліцею;
  • шелтер Благодійного фонду “Єлеон”.

Як розповіли монітори, умови проживання в цих місцях тимчасового проживання є задовільними. У приміщеннях дотримано правил пожежної безпеки, наявні кухні, побутова техніка для приготування їжі та пральні машини для прасування одягу, а переселенці проживають там на безоплатній основі.

Фото: Омбудсман України

Водночас є потреба в проведенні ремонтних робіт у кімнатах та місцях загального користування в приміщенні на базі Центральної районної лікарні Бердичівського району.

Крім того, необхідно облаштувати укриття в будинку комунальної власності та шелтері Благодійного фонду “Єлеон”.

За результатами цих візитів працівники департаменту складуть звіти, а також нададуть рекомендації щодо сприяння в усуненні виявлених проблем.

Нагадаємо, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій працює над формуванням повного переліку місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter