У Мінську спіймали батька-одинака з Росії, донька якого через малюнок опинилась у притулку

Дата: 30 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Силовики затримали у Мінську громадянина Росії Олексія Москальова, якого за антивоєнні дописи у соцмережах заочно відправили на батьківщині на два роки до колонії. Чоловік, в якого російська влада відібрала доньку, втік з-під домашнього арешту перед судом, а затримували його у столиці Білорусі, ймовірно, спецслужби. 

Про це адвокат чоловіка Дмитро Захватов розповів виданню “Медіазона”. 

У Росії суд розглянув справу щодо Москальова за добу, втім, у день оголошення вироку стало відомо, що чоловік втік. Російські силовики, коментуючи втечу, казали, що з дому він пішов о 4-й годині ранку. 

Судячи з коментарів адвоката Захватова, знайшли росіянина білоруські спецслужбовці, які увірвались у квартиру в Мінську, де той переховувався. Знайти його змогли, ймовірно, за мобільним телефоном, який той увімкнув. 

Захисник чоловіка вважає, що операція із захоплення “була проведена на найвищому рівні”, а команду віддавали “з самого верху”

Ні російські, ні білоруські силовики поки інформацію про затримання Москальова не коментували офіційно. 

У Росії силовики зацікавились родиною Москальових після того, як донька Олексія Маша намалювала у школу антивоєнний малюнок й на неї донесли вчителі. 

Нагадаємо, що це не перша історія, коли в Росії переслідують дітей за їхні антивоєнні вислови або дії, або ж дії їхніх батьків.

Цього року всиновлену дитину активістки Наталії Філонової помістили до притулку, поки її саму намагаються засудити за побиття силовика кульковою ручкою. 

Філонова – відома опозиціонерка в Бурятії, яка свого часу видавала газету “Усьому наперекір”, підтримує політв’язнів та виступає з критикою російської агресії щодо України з 2014-го. Торік на жінку в рідному місті доніс водій автобуса після того, як вона попросила зняти літеру Z із транспорту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter