У мінському лісопарку знайшли тіло зниклого безвісти 28-річного хлопця

Дата: 23 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

У лісопарку на околиці Мінська знайшли тіло 28-річного Микити Кривцова, який вважався зниклим безвісти.

Про це інформує білоруське видання “Наша Ніва”.

Микита Кривцов

За словами його дружини, Микита один раз виходив на зв’язок 12 серпня. Того дня його телефон перебував у районі Республіканського центру неврології та нейрохірургії в Мінську.

22 серпня білоруса знайшли мертвим у лісопарку на околиці Мінська. Видання зазначає, що поліція вже повідомила сім’ю Кривцова про його загибель. Правоохоронці наразі стверджують, що на тілі Микити немає видимих ​​пошкоджень.

Наразі немає жодних доказів того, що загиблий брав участь або не брав участі в акціях протесту, які в день його зникнення відбувалися в Мінську.

Як відомо, близько 70 осіб, які перестали виходити на зв’язок з рідними в дні масових протестів у Білорусі, досі вважаються зниклими.

Нагадаємо, що вибори президента Білорусі пройшли 9 серпня. Офіційно їх виграв Олександр Лукашенко, однак опозиція стверджує, що результати білоруської ЦВК сфальсифіковано. Одразу після закінчення голосування сотні білорусів вийшли на вулицю та вимагали чесного підрахунку голосів, однак силовики почали жорстко розганяти їх.

За п’ять днів протесту в країні затримали близько 7 тис. осіб, зокрема іноземців. Згодом із СІЗО почали випускати затриманих, які розповідали про нелюдське поводження з боку силовиків, побиття, погрози зґвалтуванням тощо. 

Напередодні США закликали білоруську владу відпустити всіх незаконно затриманих учасників протестів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter