У Мінреінтеграції планують передбачити фінансову підтримку слухачам підготовчих курсів з окупованих територій

Дата: 10 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У Мінреінтеграції хочуть передбачити одноразові виплати у три прожиткових мінімуми для тих абітурієнтів, які з тимчасово окупованих територій (ТОТ) приїдуть на підготовчі курси на підконтрольній Україні території.

Про це під час дискусії після церемонії нагородження “Двигуни змін” за кращі ініціативи 2021 року із захисту прав людини в умовах збройного конфлікту сказала заступниця міністра з питань реінтеграції ТОТ Інна Драганчук, передає кореспондент видання ZMINA.

Інна Драганчук

За її словами, ця сума має компенсувати дітям, зокрема логістичні витрати.

“У нас є час, щоб підготуватися до наступної вступної кампанії. Ми з нашою командою вже сформували програму на наступний рік. Вона буде значно розширена. Ми не хочемо, щоб підготовчі курси були обмежені академічними знаннями, а щоб вони були дійсно реінтеграційними та багаторівневими”, — сказала Інна Драганчук.

Нагадаємо, цього року лише 108 дітей з ТОТ узяли участь у підготовчих курсах для абітурієнтів.

Як відомо, цьогоріч Міносвіти провалило вступну кампанію до українських вишів серед кримських абітурієнтів. 

Раніше ZMINA розповіла, чому так мало молоді з непідконтрольних територій обирає українську освіту та чи можна цьому зарадити. 

Голова Центру громадської просвіти “Альменда” Валентина Потапова переконана, що через бар’єри до української освіти абітурієнтів з ТОТ щороку меншатиме. 

10 листопада Коаліція організацій, що опікуються питаннями захисту прав постраждалих унаслідок збройного конфлікту осіб, закликала владу спростити доступ до української освіти жителям окупованого Сходу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter