У Мінреінтеграції назвали країни, чиї спостерігачі брали участь у псевдореферендумах на окупованих РФ територіях

Дата: 25 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Представники Білорусі, Сирії, Єгипту, Бразилії, Венесуели, Уругваю, Того та Південно-Африканської Республіки згодилися виконувати роль іноземних “спостерігачів” фейкових референдумів, які Росія проводить на окупованих територіях України, і цим фактично стали співучасниками злочину країни-окупанта.   

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фото: Вчасно

Окупаційна російська влада цими днями робить неабиякі спроби за будь-яку ціну провести на тимчасово окупованих територіях свої псевдореферендуми. І наполягає на тому, що вони будуть прозорими та легітимними. Для цього навіть покликала іноземних спостерігачів. По суті вони беруть участь у колективному злочині проти суверенної незалежної держави Україна“, – йдеться у повідомленні.

У міністерстві також зазначили, що окрім поіменного списку всіх учасників цього злочину, в розпорядженні українських органів влади є також точні адреси всіх псевдодільниць, кількість прикріплених до них псевдовиборців, детальні маршрути, якими окупанти збираються курсувати для “збору” голосів, навіть номери їхніх машин та дані водіїв.

У Мінреінтеграції нагадали, що референдуми на тимчасово окупованих територіях абсолютно незаконні як за законами України, так і міжнародно-правовими документами. Так само незаконні в’їзд, перебування та здійснення якоїсь діяльності так званих іноземних спостерігачів на тимчасово окупованих українських територіях.

Нагадаємо, Сполучені Штати отримали дані про те, як російська окупаційна влада збирається маніпулювати з результатами фейкових референдумів в Україні, а також про конкретні цифри, які мають бути оголошені росіянами після їхнього проведення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter