У Мінреінтеграції хочуть відкрити прихисток на кордоні з Білоруссю для людей, які повертаються через гумкоридор

Дата: 26 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

На кордоні між Україною та Білоруссю у Волинській області можуть почати облаштовувати місця для тимчасового проживання людей, котрі повертаються через гуманітарний коридор “Мокрани — Доманове”.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

КПП “Доманове”. Фото: Вікіпедія

Там зазначили, що на кордоні вже працює волонтерський центр від ГО Pluriton. Людям надають  харчування, можливість зігрітися, переночувати тощо. Також працюють автобусні маршрути.

“Необхідно організувати всебічну підтримку наших людей. Особливо її потребують маломобільні“, – підкреслила віцепремʼєрка.

Як вважає посадовиця, на місці необхідне посилення інформування людей щодо їхніх можливостей.

За словами Верещук, наразі також розглядають варіанти облаштування місця тимчасового проживання для людей, які прибули через гуманітарний коридор.

“Необхідно об’єднати зусилля, щоб закрити всі потреби. Першочергово маємо розв’язати питання виплат та облаштування місць тимчасового проживання“, – резюмувала вона.

Як повідомляється, з 24 лютого 2022 року до сьогодні вказаний гуманітарний коридор в сторону України перетнули майже 6 тисяч осіб, з них понад тисяча дітей.

Нагадаємо, близько ста українців щодня перетинають кордон у напрямку пункту пропуску “Покровка” у Сумській області. Далі прикордонники перевозять людей від кордону в безпечніше місце, оскільки Росія будь-якої миті може здійснити обстріл на цьому напрямку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter