У Мінінфраструктури пояснили, що мають на увазі під відновленням пасажирських перевезень із Кримом

Дата: 30 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

У Міністерстві інфраструктури спростували інформацію про те, що між окупованим Кримом та підконтрольними українському уряду територіями хочуть відновити транспортне сполучення. 

Про це йдеться в повідомленні відомства у фейсбуці.

За дорученням Президента України завершується будівництво КПВВ «Чонгар» та «Каланчак». Поряд з КПВВ облаштовують…

Gepostet von Міністерство інфраструктури України am Sonntag, 29. September 2019

Напередодні заяви міністерства низка медіа, посилаючись на інтерв’ю очільника відомства Владислава Криклія, написали про те, що Україна планує відновити транспортне сполучення з півостровом. Після появи цієї інформації в соціальних мережах почалася хвиля обурення, до якої долучились і відомі політики. 

“Якщо влада наважиться пустити маршрутки чи щось інше в окупований Крим – це легітимізація окупаційного режиму, і ці кроки не матимуть нічого спільного з гуманітарною політикою. Ми пустимо маршрутки, потяги, літаки в Крим після його деокупації і повного звільнення. Все інше – це підігравання ворогу, легітимізація анексії, визнання, що окупація надовго й що влада з цим змирилася”, – писала у себе на сторінці у фейсбуку народна депутатка від партії “Європейська солідарність” Ірина Геращенко.

Нова влада розвернула бурхливу діяльність навколо КПВВ, в тому числі й на адмінкордоні з Кримом . Повністю поділяю всі…

Gepostet von Iryna Gerashchenko am Sonntag, 29. September 2019

У своєму роз’ясненні міністерство наголошує, що жодного відновлення транспортного сполучення між материковою частиною України та окупованим Кримом не планують. 

“Йдеться про створення людських умов для пасажирів, які матимуть змогу на станції біля КПВВ сісти в автобус легального українського перевізника і прямувати далі Україною. Крим – це Україна. Наші громадяни заслуговують на сервіс. На наступному тижні я інспектуватиму хід робіт з розбудови КПВВ. Проєкт будівництва КПВВ переданий АТ “Укрзалізниця” і буде завершений вчасно”, – пояснили чиновники. 

Як відомо, ще в жовтні минулого року два КПВВ на адмінкордоні з Кримом закрили на реконструкцію. Тоді очільник МВС Арсен Аваков обіцяв, що оновлені пункти пропуску матимуть удвічі більше пропускних вікон та автомобільних проїздів, в окремій зоні там розмістять приміщення Центру надання адміністративних послуг та автостанцію з ліцензованими перевізниками.

Проте вже в листопаді виявилося, що підприємство “Укрінтеравтосервіс” досі не розробило проєктної документації на облаштування КПВВ, а тому виділені з бюджету 106 мільйонів гривень, що мали піти на реконструкцію, вже неможливо використати у 2019 році.

Активісти та міжнародні партнери неодноразово підкреслювали, що стан КПВВ на адмінкордоні з Кримом та на лінії розмежування на Донбасі є незадовільним.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter