У Межовій невідомі намагалися вчинити самосуд над дівчиною, підозрюваною в оскверненні могили військового

Дата: 16 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У селищі Межова, що на Дніпропетровщині, невідомі спробували здійснити самосуд над підліткою, яку підозрюють у нарузі над могилою військового. Група з пʼяти осіб, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, намагалася прорватися на подвір’я родини дівчини, вимагаючи віддати її їм і погрожуючи фізичною розправою.

Про це родичі дівчини розповіли “Суспільному”.

Скриншот з відео

Бабуся дівчини розповіла, що група місцевих жителів хотіла вчинити самосуд над її онукою, яку підозрюють у псуванні прапора на кладовищі. За її словами, у ніч на 13 серпня невідомі намагалися вдертися до їхнього дому, погрожуючи розправою.

“Їх було п’ятеро, двоє потім підійшли. Вони, очевидно, сиділи в машині. Казали: давайте її сюди, ми її за патли витягнемо, ми її тут розірвемо. Напідпитку. Такі вислови, такі слова”, – розповіла жінка.

Вона також зазначила, що дівчина – сирота і вже 12 років живе з нею. Дівчина чула все, що відбувалося на подвір’ї.

“Я просто сіла біля вікна. Страшно було. І сказали не виходити. Я чула всі ці розборки, всі кричали. Це все було страшно, я просто надіялась, що все це закінчиться. Я попросила у всіх вибачення, тому що я розумію, що через мою провину страждають всі. Всім погано”, – поділилася дівчина.

Їм на допомогу прийшла знайома родини.

“Вона плакала і просила: “Тьотя Валечка, їдьте мене спасіть. Мене зараз вб’ють”, – розповіла знайома родини Валентина.

На місце події прибула поліція. Бабуся дівчини написала заяву, зараз тривають слідчі дії.

“Надійшло повідомлення про те, що в селищі Межова невідомі особи вчиняють хуліганські дії. Відразу на місце було направлено слідчо-оперативну групу, зібрано матеріал. Наразі здійснюється перевірка”, – зазначив заступник начальника слідчого відділу поліції Синельниківського району Олександр Маслак.

Родина загиблого військового, над могилою якого здійснили наругу, дізналася про інцидент із соціальних мереж. Мати загиблого солдата Валентина Чорноморець засуджує спробу самосуду і прагне законного покарання.

Могила військового. Фото: “Суспільне Дніпро”

“Я вважаю, що це неправильно. Ми ж живемо не в середньовіччі”, – каже вона.

Бабуся дівчини зазначила, що її онука дуже налякана і боїться виходити з дому. Наразі для дівчини шукають дитячого психолога.

Нагадаємо, що наруга над могилами загиблих військових наразі стається доволі часто. Зокрема, 9 серпня до поліції Вінницької області звернулися жителі міста Іллінці, які повідомили про акт вандалізму на кладовищі. Невдовзі правоохоронці знайшли та розшукали 37-річного чоловіка, якого підозрюють у вчиненні злочину.

А у червні в Тернопільській області викрили та затримали чоловіка, якого підозрюють у пошкодженні чотирьох могил військовослужбовців і зриванні портретів загиблих.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter