У мережі з’явився новий фактчек-бот для розпізнавання фейкових новин

Дата: 18 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У мережі з’явився новий фактчек-бот “Перевірка”, який допоможе розпізнати фейкові новини.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Джерело: чат-бот “Перемога” в телеграмі

Фактчек-бот Перевірка – це “рятівник від фейкових новин, неперевіреної інформації, відвертої брехні, пропаганди РФ”.

“Він допоможе розрізнити фейкові новини в соцмережах, у політиці, визначити фейкові новини російських ЗМІ, спрямовані на боротьбу з Україною”, – йдеться в повідомленні.

Для перевірки інформації досить переслати новину боту. Посилання миттєво потрапляє команді, яка вміє швидко перевіряти великі масиви інформації із застосуванням штучного інтелекту.

Відповідь має надійти впродовж декількох хвилин, уточнили в Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, що українські силовики звернулися до українців з проханням акуратно ставитись до інформації, яку вони читають у пресі з посиланням на анонімні джерела, і ретельно перевіряти її.

Якщо у вас є інформація про диверсантів – повідомляти про це необхідно правоохоронцям на лінію “102” або в чат-бот: t.me/stop_russian_war_bot, де вона буде перевірена.

Раніше ZNINA повідомляла про те, що Служба безпеки України посилює кіберзахист стратегічних об’єктів і для цього створила “гарячу” електронну адресу incident@dis.gov.ua.

Пошту створено спеціально для того, щоб своєчасно та скоординовано реагувати на кіберзагрози. СБУ просить одразу повідомляти про ознаки кібератак.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter