Окупанти публікують фейки про українських військових – ЗСУ

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Окупанти намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні фейковими “вкиданнями”, в яких вони розповідають про нібито “зрадників” та “диверсантів”.

Про це повідомили у пресслужбі Генерального штабу ЗСУ.

Фото автора Tracy Le Blanc: Pexels

“Зафіксовано випадки, коли в інформаційне поле спеціально вкидаються дані про нібито зрадників і диверсантів, публікуються їхні прізвища, номера авто – із закликом негайно затримати. Часто такі “вкиди” спрямовані проти співробітників силових структур та військових. Мета очевидна – посіяти розбрат і спровокувати сутички та стрілянину між захисниками України”, – заявили в пресслужбі ЗСУ.

Українські силовики звернулися до українців з проханням акуратно ставитись до інформації, яку вони читають у пресі з посиланням на анонімні джерела, і ретельно перевіряти її.

Якщо у вас є інформація про диверсантів – повідомляти про це необхідно правоохоронцям на літію “102” або в чат-бот: t.me/stop_russian_war_bot, де вона буде перевірена.

Раніше ZNINA повідомляла про те, що Служба безпеки України посилює кіберзахист стратегічних об’єктів і для цього створила “гарячу” електронну адресу incident@dis.gov.ua.

Пошту створено спеціально для того, щоб своєчасно та скоординовано реагувати на кіберзагрози. СБУ просить одразу повідомляти про ознаки кібератак.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter