У Мелітополі російські військові під виглядом пошуку партизан обкрадають місцевих

Дата: 10 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Мелітополі російські військові продовжують тероризувати населення та грабують містян. 

Про це розповіли в Запорізькій обласній державній адміністрації.

Гараж, який відкрили російські військові, у Мелітополі. Фото: телеграм-канал “Родной Мелитополь”

Терор російські військові виправдовують пошуком партизанів. Про роботу партизанських груп у місті раніше розповідав мер Іван Федоров. За його словами, вони знищили близько сотні окупантів, використовуючи вогнепальну зброю та ножі. 

Шукаючи причетних до таких дій, росіяни відкривають приватні гаражі та проводять обшуки. 

“Жителі авіамістечка повідомляють, що військові з автоматами викрадали автівки з гаражів та приватного сектору”, – розповідає речник тамтешньої ОВА Іван Арєф’єв.

Окрім цього, загарбники займають квартири тих мелітопольців, які змогли евакуюватися з міста. Раніше про таку практику російських військ вже розповідали в Херсоні. 

Нині покинути Мелітополь практично неможливо, адже росіяни не випускають людей, більшість із яких – це жінки, діти та літні.

Нагадаємо, що порушення права власності, погрози щодо вилучення приватної власності, терор, жорстоке та принизливе поводження з мирними жителями на захоплених Росією територіях є порушенням статей 31, 33 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни та воєнним злочином.

Коаліція “Україна. П’ята ранку”, до якої входить і Центр прав людини ZMINA, збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

Надсилайте інформацію і докази про такі злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Перед цим ознайомтеся з детальною пам’яткою, як робити це правильно.

Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте про них нам на адресу: tp@humanrights.org.ua.

Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, заповніть онлайн-форму.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter