У Мелітополі російські окупанти почали підготовку до псевдореферендуму – Федоров

Дата: 17 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області російські загарбники почали готуватися до проведення псевдореферендуму. Військові РФ перекривають цілі райони міста, перевіряють місцевих мешканців, а людей з проукраїнською позицією обіцяють примусово депортувати.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону 17 липня.

Джерело: “Новости Мелитополя”

Наразі військові РФ збирають дані громадян в Мелітополі. Для цього, за словами Федорова, окупанти перекривають мікрорайони.

 “Наприклад, вчора перекрили район Новий Мелітополь, в якому проживають понад 30 тисяч людей, і просто в кожну домівку заходять з опитувальним листом. Питають, скільки людей тут проживає, хто родичі, яке майно маєте, як ставитесь до рашистів, як ставитесь до України. Якщо хтось каже, що добре – роздягають, шукають татуювання, також питають про родичів в АТО, можуть проводити обшук“, – розповів Федоров.

Міський голова переконаний, що на основі цих даних росіяни робитимуть фейкові опитування чи готуватимуть псевдореферендум. Як він повідомив, окупанти видали “розпорядження”, згідно з яким депортуватимуть з міста людей, які проявляють свою прихильність до України.

Федоров сподівається, що людей відправлять до Василівки – на лінію розмежування з підконтрольною Україні територією. Але наразі це точно не встановлено.

Я сподіваюся, що якщо це і буде, то до Василівки. Але пройти через блокпости до неокупованої території досить складно. Сьогодні там стоїть черга більше ніж у 500 людей, серед них жінки та діти, рашисти не випускають людей“, — зазначив мер.

Нагадаємо, ватажки окупаційної влади Херсонської та Запорізької областей підписали “укази”, які передбачають примусове видворення з регіонів за “екстремістську діяльність” впродовж доби.

Фото обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter