У Мелітополі окупанти перейменовують вулиці, які нібито були названі на честь “українських нацистських ідеологів”

Дата: 31 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Мелітополі окупаційна адміністрація почала змінювати назви вулиць. Замість українських назв повертають радянські, аргументуючи це тим, що вулиці були названі нібито на честь “українських нацистських ідеологів”. Крім того, змінюють і ті, що названо на честь радянських діячів.

Про це повідомив журналіст Денис Казанський

Фото: Денис Казанський

“Наприклад, провулки академіка Корольова вирішили перейменувати на честь Куйбишева (хто це взагалі?). Так, той самий Корольов – учений світового масштабу, який Гагаріна в космос відправляв, теж чимось не догодив гауляйтерам Мелітополя. Хоча в самій Росії є ціле місто, назване на його честь”, – зазначив він.

Примітно, що вулицю радянського льотчика, героя Другої світової Амет-Хана Султана перейменували на “Октябрськую”.

“Люди, які нам дорікають, що ми не шануємо пам’ять дідів, приходять в Україну і перейменовують вулицю, названу на честь героя СРСР, який збив 39 німецьких літаків. І ще нас називають нацистами… Це якийсь неможливий маразм”, – додав Казанський.

Своєю чергою, вулицю генерала Івана Петрова, який керував обороною Одеси від німецьких військ у 1941 році, перейменували на честь Менжинського, який очолював каральний орган радянської Росії ВЧК-ОГПУ та масово відправляв людей на смерть за їхнє “неправильне” походження чи політичні переконання.

“І, щоб ви не сумнівалися, колаборантка Галина Данильченко так і пише, що перейменовані вулиці були названі на честь “украинских нацистских идеологов”. Тобто для гауляйтерів Корольов, Амет-Хан Султан, Іван Петров – це “нацистські ідеологи”, – підсумував журналіст.

Нагадаємо, що в грудні російські окупанти перейменували одну зі шкіл тимчасово окупованого Антрацита, що на Луганщині, на честь колишнього мера міста В’ячеслава Саліти. У 2014 році вони самі взяли його в полон та катували, після чого чоловік помер.

Фото обкладинки: “Царьград”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter