У Мексиці застрелили журналіста видання, яке інформувало про кримінал в Акапулько

Дата: 16 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Мексиці в курортному місті Акапулько штату Герреро 15 липня вбили журналіста, директора місцевого новинного сайту Lo Real de Guerrero Нельсона Матуса Пенью.

Чоловіка застрелили у власному авто, повідомила газета El Universal.

Нельсон Матус Пенья. Джерело: Especial

У медійника стріляли, коли він намагався сісти у власну машину на парковці біля магазину. Одна з куль нападників потрапила йому в голову, чоловік помер на місці замаху. 

Раніше, за даними мексиканського видання, Матус пережив два замахи на життя — у 2017-му і 2019 році.

Пенья заснував і керував новинним порталом Lo Real de Guerrero протягом багатьох років. Медіа публікувало інформацію про випадки насильства в Акапулько.

Фактично Lo Real de Guerrero став довідковим порталом з питань насильства та незахищеності, оскільки містив повідомлення про майже всі вбивства в місті.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на початку липня мексиканські правоохоронці виявили тіло 59-річного кореспондента газети La Jornada Луїса Мартіна Санчеса Іньїгеса. Це сталося за кілька днів після того, як журналіста оголосили зниклим безвісти.

За даними міжнародної організації “Репортери без кордонів” (RSF), Мексика є однією з найнебезпечніших країн для журналістів. Минулого року там убили 11 медійників, а з початку 2000-го тут загинули щонайменше 150 медійників.

Мексика посідає 128-ме місце зі 180 країн у рейтингу RSF Індекс свободи преси-2023.

Згідно зі звітом правозахисників з Article 19, насильство проти працівників ЗМІ в країні різко зросло за час президентства Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, який обіймає цю посаду з 2018 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter