У масовому похованні в Ізюмі знайшли 57 тіл, які досі не можуть ідентифікувати

Дата: 11 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Серед знайдених у масовому похованні в Ізюмі на Харківщині досі залишаються неідентифікованими 57 тіл. 

Про це в коментарі Укрінформ розповів речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Масове поховання під Ізюмом. Фото: AP Photo / Evgeniy Maloletka
Масове поховання під Ізюмом знайшли торік у вересні, й слідчим вдалось ексгумувати 198 цивільних чоловіків, 212 цивільних жінок та сім дітей, а також 22 військовослужбовців. 

Щонайменше 20 загиблих мають переломи різних частин тіла, у 15 жертв вогнепальні поранення, у 87 – вибухові травми, у 15 – ознаки катувань, зокрема зв’язані руки та мотузки на шиї, а у 23 – переломи щелеп, кісток голови, рук та ребер. 

“57 осіб, на жаль, ідентифікувати не вдалося. Щодо ще 58 осіб встановлені анкетні дані, але немає родичів цих загиблих, щоб провести ДНК-експертизу”, – розповів Чубенко.

Серед людей, яких знайшли в масовому похованні під Ізюмом, був письменник Володимир Вакуленко. Чоловіка викрали в березні 2022-го, як вважають рідні, за доносом або російські військові, або представники окупаційної влади. Мати письменника дізналася, де живуть викрадачі, й ходила до росіян із проханням відпустити сина. 

Як згодом встановила експертиза, Вакуленка вбили двома пострілами з пістолета Макарова. 

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення з місць масових поховань ексгумували більш ніж тисячу тіл.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter