У маркетплейсі Prom.ua зупинили продаж понад 1500 російських та білоруських книг

Дата: 26 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Державний комітет телебачення і радіомовлення України спільно з адміністрацією маркетплейсу Prom.ua зупинив розповсюдження 1175 найменувань російської та 556 найменувань білоруської видавничої продукції.

Про це повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко в коментарі “Детектору медіа”.

Ілюстративне зображення. Фото: Львівська ОВА

“З нашої ініціативи була проведена зустріч з адміністрацією Prom.ua. Під час спілкування з’ясувалося, що позиції сторін стосовно цієї проблеми повністю збігаються — розповсюдження в Україні видавничої продукції держави-агресора є абсолютно неприйнятним як із морального, так і з правового погляду”, – зазначив Наливайко.

Він також додав, що завдяки зусиллям Держкомтелерадіо та Prom.ua на сьогодні припинено продаж 1175 найменувань російської та 556 найменувань білоруської видавничої продукції.

Крім того, за зверненням Держкомтелерадіо правоохоронні органи припинили незаконну діяльність вебсайту zerkalov.kiev.ua, який забезпечував онлайн-доступ до великої кількості російських видань ксенофобського характеру.

Нагадаємо, що минулого року видавництво Ростислава Бурлаки видало українською мовою книжку з психології авторства росіянки Наталії Терещенко, проте в тексті анотації не було інформації щодо наявності у письменниці громадянства країни-агресора, а також вказівки на те, що це переклад з російської.

Авторка книги “Метелик у кулаці, або невловимий оргазм” — російська лікарка з Воронежа, неврологиня, вертебрологиня, психологиня і сексопатологиня є “в абсолютно українському виданні українською, без жодної згадки про країну, де вона безпосередньо проживає і платить податки”, – зазначила дописувачка фейсбуку Оля Джулай.

У відповідь на цей допис у фейсбуку засновник видавництва та інтернет-книгарні “У Фрейда” Ростислав Бурлака заявив, що книгарня була створена як спеціалізований магазин, що займається літературою у галузі психології й психотерапії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter