У Маріуполі жителі змушені записуватися у дводенну чергу за питною водою — Петро Андрющенко

Дата: 05 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Щоб отримати питну воду, у тимчасово окупованому Маріуполі жителям потрібно записатись у чергу приблизно за два дні наперед.

Про це в телеграм-каналі розповів радник міського голови Петро Андрющенко.

Джерело: телеграм-канал Андрющенко Time

За його словами, основна причина водного дефіциту — падіння рівня в природних джерелах забору води.

“Прогнозують подальше скорочення поставок води через природні причини — літню спеку”, — уточнив він.

Водночас радник мера наголосив, що окупанти скоротили гуманітарну допомогу місцевим жителям. Тепер її видають лише людям пенсійного віку.

“Всім іншим виключно через “роботу”. Практика їжа за роботу поновилася. Молодь змушують записуватись в “дружини” та допомагати мобільним патрулям, у т.ч. у фільтраційних заходах. За відмову погрожують мобілізацією в армію “ДНР”. Маріуполь цілеспрямовано та планомірно перетворюють на гетто для українців”, — заявив він.

Андрющенко також показав, як окупанти на тлі дефіциту води поливають газони в місті.

“Так виглядає цинізм. Питна вода доступна раз в два дні. Доставки технічної води для гігієнічних нужд немає зовсім. Зате справно поливаємо газони, аби було на фоні чого знімати кіно про “життя покращилось”. Нема слів. Лише Лють”, — написав він. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Маріуполі окупанти почали зносити перші будинки, зруйновані внаслідок обстрілів російськими військовими, не дістаючи з-під завалів тіла загиблих. Таким чином російські загарбники намагаються приховати реальну кількість жертв обстрілів росіянами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter