У Маріуполі окупанти заборонили масові заходи на новорічні свята

Дата: 28 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі на період новорічних свят окупанти заборонили проводити будь-які масові заходи й збиратися разом у кількості понад 50 осіб. Зокрема, це стосується й святкування в кафе та ресторанах.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Фото: Agence France-Presse

“Незрозуміло, як у такому випадку окупанти будуть корегувати черги до польових кухонь, банкоматів та окупаційних бюрократів. Тому що актуальності для вуличних зібрань або святкувань у цивілізованих умовах така заборона не має. За їх недоступністю звичайним маріупольцям”, – зазначає він.

Також Андрющенко повідомив, що лівобережжя міста знову перебуває без електрики через зливу. Проте, на відміну від Кальміуського району, з водою.

“Правда, здебільше прямо у квартирах. Опади вдома вже стали типовим явищем для більшості маріупольців. Тепер можна легко побачити, що люди мешкають здебільше на околицях. Значна частина містян перебралась у дачну забудову, аби пережити зиму з буржуйками”, – підсумував радник мера.

Нагадаємо, що в тимчасово окупованому Маріуполі так звана “влада” збиралася встановити новорічну ялинку заввишки близько 20 метрів. Також планується “екскурсія” для місцевих дітей до Санкт-Петербурга, який окупанти називають “містом-побратимом Маріуполя”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter