Окупанти збираються встановити у Маріуполі 20-метрову новорічну ялинку

Дата: 15 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі так звана “влада” збирається встановити новорічну ялинку висотою близько 20 метрів. Також планується “екскурсія” для місцевих дітей у Санкт-Петербург, який окупанти називають “містом-побратимом Маріуполя”. 

Про це повідомив очільник окупаційної “адміністрації” Костянтин Іващенко.

Минулорічна ялинка у Маріуполі біля драмтеатру. Фото з відкритих джерел

Висота ялинки, яку окупанти хочуть встановити на руїнах зруйнованого міста, сягатиме 20 метрів. За словами Іващенка, дерево розташують у центрі міста – на площі Свободи, яку загарбники перейменували на площу Леніна. Показово, що минулого року ялинка у Маріуполі стояла на Театральній площі навпроти драмтеатру. 

Крім того, окупаційна “влада” анонсувала у Маріуполі дитячу “акцію” під назвою “Ялинка бажань”. Як повідомив колаборант Іващенко, і ялинку, і акцію “допоможе провести Санкт-Петербург”.

Маріупольських школярів на новорічні свята також збираються повезти на “спеціальну культурну програму та екскурсії новорічним Санкт-Петербургом”. 

“На запрошення губернатора Олександра Бєглова школярі Маріуполя зможуть провести зимові канікули у місті-побратимі”, – заявляє голова окупаційної “адміністрації”.

У чинній Маріупольській міській раді уже відреагували на цю заяву окупантів.

“Встановлення святкової ялинки у зруйнованому Маріуполі – це черговий цинізм та танець на кістках тисяч померлих від рук росіян мирних маріупольців. Це зневага до пам’яті людей, яким не дали дожити до Нового року”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ZMINA писала, що у Херсонській області окупанти поширюють заклики до дітей реєструватися на російському сайті нібито для отримання подарунків. Дітям пропонується загадати бажання – “як матеріальне, так і нематеріальне”. З матеріального кажуть про іграшки та гаджети, а з нематеріального – про зустріч із президентом РФ та “першими особами держави”. Правозахисники вважають, що це може бути збором даних для нової депортації.

Нагадаємо, що в Москві під час благодійної щорічної акції “Ялинка бажань” депутат Держдуми Олег Нілов пообіцяв “хлопчику Вові з Києва” ракетний обстріл у подарунок на Новий рік. “Жарт” російського парламентаря не оцінили навіть деякі його колеги. На відео, наприклад, видно реакцію голови комітету з молодіжної політики Артема Метелєва, який закрив обличчя рукою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter