У Маріуполі окупанти насильно вивезли персонал і пацієнтів однієї з місцевих лікарень

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Маріуполі російські окупанти насильно вивезли в невідомому напрямку лікарів та пацієнтів міської лікарні №1.

Про це повідомила Маріупольська міськрада у своєму телеграм-каналі.

Маріуполь майже зруйнований росіянами. Джерело: azov.org.uz

За словами очевидців, разом з медиками та хворими росіяни вивезли маріупольців, які ховалися від обстрілів ворога у підвалах медичного закладу.

Відомо, що на території лікарні знаходилось близько 700 людей. Проте скільки маріупольців було депортовано, поки що точно невідомо. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українська влада закликала Міжнародний комітет Червоного Хреста допомогти отримати від Росії списки громадян, примусово депортованих з Маріуполя до Росії, і забезпечити їм можливість повернення в Україну.

Інформація про насильне переміщення жителів Маріуполя вже надходила від українських розвідників, голови Донецької ОВА Павла Кириленка, Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової та міської влади Маріуполя. З’ясувати точну кількість депортованих людей не вдається, однак, судячи з усього, мова йде про тисячі громадян.

Російські ЗМІ повідомляють з посиланням на інформацію прикордонної служби РФ, що 24 березня в Ростовську область з Донбасу прибуло понад 15 тисяч біженців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter