Україна закликла Міжнародний комітет Червоного Хреста допомогти отримати від Росії списки депортованих маріупольців

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Українська влада закликала Міжнародний комітет Червоного Хреста допомогти отримати від Росії списки громадян, примусово депортованих з Маріуполя до Росії, і забезпечити їм можливість повернення в Україну.

Про це під час брифінгу повідомила голова МінТОТ Ірина Верещук.

Ірина Верещук

“Хочу прокоментувати повідомлення про заплановане відкриття в Ростові-на-Дону офісу Міжнародного Червоного хреста. Ми офіційно звернулися до президента цієї організації Пітера Мауера з вимогою отримати від РФ списки всіх наших громадян, які були примусово депортовані ними з Маріуполя і забезпечити для них можливість безпечно повернутися в Україну”, – наголосила Верещук.

Інформація про насильне переміщення жителів Маріуполя вже надходила від українських розвідників, голови Донецької ОВА Павла Кириленка, Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової та міської влади Маріуполя. З’ясувати точну кількість депортованих людей не вдається, однак, судячи з усього, мова йде про тисячі громадян.

Російські ЗМІ повідомляють з посиланням на інформацію прикордонної служби РФ, що 24 березня в Ростовську область з Донбасу прибуло понад 15 тисяч біженців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter