У Маріуполі до 20 років увʼязнення росіяни “засудили” трьох полонених азовців

Дата: 22 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

21 серпня, у понеділок, так званий “верховний суд ДНР” засудив до 20 років у виправній колонії суворого режиму трьох військовополонених азовців – Андрія Клементовича, Івана Мельниковича та Артура Сивицького. 

Про це повідомляє слідчий комітет Російської Федерації.

Фото: Новини Донеччини

За словами окупаційного органу, у березні 2022 року під час передислокації азовці помітили легковий автомобіль, де перебували двоє чоловіків, які нібито не брали участі в бойових діях. 

“Вважаючи, що виявлені цивільні особи підтримують спеціальну військову операцію та дотримуються проросійських поглядів, фігуранти кримінальної справи одночасно зробили понад 50 прицільних пострілів з вогнепальної зброї в бік потерпілих.

Зупинившись, одному з них вдалося залишити автомобіль і сховатися за ним від вогню, другий залишився в салоні транспортного засобу, чекаючи на припинення пострілів. Зрештою їм обом вдалося врятуватися”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, слідком стверджує, що 3 квітня 2022 року в Маріуполі Клементович нібито відкрив по чоловіку вогонь, завдавши вогнепального поранення.

Раніше ZMINA писала, що 16 серпня на окупованій російськими військовими частині Донеччині так званий “суд” розглянув справи військовополонених бійців “Азову” Павла Артеменка та Антона Романюка. Обох російські бойовики незаконно відправили до колонії на 24 роки. 

Нагадаємо, що нещодавно росіяни почали “суд” над 22 військовими з “Азову”, яким закидають тероризм, а також намагаються запроторити за ґрати військовополоненого Антона Чередника. Російська прокуратура звинувачує останнього в буцімто розстрілі цивільного під Маріуполем.

Читайте також: Іноземці в Збройних cилах України: чому псевдовироки на окупованих територіях є незаконними

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter