Литва припинить мовлення 25 російських каналів

Дата: 22 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Компанія Telia TV відмовилася від ретрансляції в Литві 25 російських каналів.

Про це 25 лютого повідомила пресслужба компанії.

Фото автора Karolina Grabowska з Pexels

Договір про ретрансляцію цих каналів завершується наприкінці квітня, новий договір з іншою компанією не буде укладений через невідповідність стандартів прозорості, що висуваються до бізнес-клієнтів Telia.

Водночас у Литві Telia TV продовжить ретрансляцію 58 каналів російською мовою, з яких 15 показують оригінальний російський контент, а 43 – російською мовою.

Із 30 квітня в компанії не залишиться каналів, які досі представляла в Литві компанія Media One LT.

Договір з компанією, що переймає права на ці канали, не буде укладений через негативний висновок аудиту щодо закупівель.

“За наявності бодай найменшого сумніву стосовно прозорості закупівель Telia ми відповідаємо за дотримання найвищих стандартів бізнесу. Тому ми ухвалили рішення не закуповувати нових прав на ретрансляцію”, – уточнив представник Telia Аудрюс Стасюлайтіс.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що литовська та латвійська влади заборонили на території своїх країн мовлення російських каналів із сітки Russia Today.

Литовська комісія з радіо і телебачення заборонила мовлення каналу RT, його версії в HD, а також RT Spanish, RT Documentary і RT Documentary HD з 9 липня, адже їх, за даними регулятора, контролює генеральний директор МІА “Росія сьогодні” Дмитро Кисельов, який перебуває під санкціями ЄС. Незадовго до цього мовлення Russia Today заборонили й у сусідній Латвії. Причиною блокування також став зв’язок медіа з Кисельовим. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter