У Литві після Маршу рівності напали на учасників ходи: одному з них закинули до капюшона феєрверк 

Дата: 06 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

4 вересня в литовському місті Каунас уперше відбувся Марш за права ЛГБТ, під час якого затримали 18 осіб, що чинили провокації та нападали на учасників ходи. 

Про це повідомляє Delfi.

Фото: Delfi

Марш рівності, в якому взяли участь близько двох тисяч людей, проходив під гаслом “Ми всюди”. Організатори заявили, що це не свято, а мирний протест, спрямований на привернення уваги до проблем ЛГБТ.  

Подія водночас викликала опір громадськості, а також муніципалітету Каунаса. 

Попри це, а також через ризик можливих заворушень учасників охороняли поліцейські.  

За повідомленням правоохоронців, низка провокацій сталася ще від початку маршу. Так, 35-річний чоловік, звертаючись до учасників та учасниць ходи й знімаючи їх на відео, вигукував гомофобні образи, насміхався з них, нецензурно висловлювався. Поліція розпочала розслідування за фактом розпалювання ворожнечі через сексуальну орієнтацію. 

Крім того, вже після закінчення маршу стало відомо про інший інцидент. За попередніми даними, група молодиків напала на компанію дівчат і хлопців на парковці. Одного з потерпілих закидали яйцями, в капюшон іншого кинули феєрверк, а в третього забрали веселковий прапор та били його по голові. Як мінімум двом людям знадобилася медична допомога. 

Поліція також розслідує цей напад. 

Нагадаємо, що в Одесі склали адміністративні протоколи за статтею про дрібне хуліганство щодо 46 молодиків, які, як заявляють поліцейські, влаштували бійку з правоохоронцями після Маршу рівності. Стосовно ще 15 осіб відкрили провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter