У Литві чоловіка не пустили в літак та оштрафували через символіку “вагнерівців” на рюкзаку

Дата: 29 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Вільнюському аеропорту помітили чоловіка з символікою “вагнерівців” на рюкзаку. Його речі ретельно оглянули, і попри те, що жодних загрозливих предметів там не було, на рейс литовця не пустили. Крім того, він отримав штраф. 

Про це пише видання “Delfi”.

Фото: Delfi

Так, чоловікові призначили штраф за демонстрацію заборонених символів.

“Громадянин мав намір летіти до Лондона. Під час перевірки документів прикордонники доставили його до свого приміщення, склали протокол про адміністративне порушення. Після всіх процедур його відпустять”, – йдеться в повідомленні.

Представник “Литовських аеропортів” Тадас Василяускас наголосив, що авіакомпанія виступає проти використання таких логотипів і не схвалює таку поведінку пасажира.

Раніше ZMINA писала, що в естонському місті Йихві водія автомобіля з наліпкою “хулиганка русская” оштрафували на 600 євро. У департаменті поліції та прикордонної охорони зазначили, що такі наліпки мають провокаційний характер і спрямовані на розкол суспільства та створення напруженості.

Нагадаємо, що використання забороненої символіки фіксують не тільки за кордоном, а й в Україні. Нині мережею шириться відео з Києва, де посеред вулиці група підлітків розгорнула стяг нацистської Німеччини поруч із ростовою лялькою пса Патрона. Правоохоронці на це вже відреагували. Вони встановлюють учасників та обставини події.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter