У Лиманській громаді на Донеччині, де триває примусова евакуація, досі лишаються понад 160 дітей

Дата: 30 Червня 2024
A+ A- Підписатися
Населені пункти Лиманської громади, які підпадають під примусову евакуацію. Джерело: DeepStateMAP

6 червня Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану затвердив обов’язкову евакуацію родин із дітьми з семи населених пунктів Донеччини, п’ять з них – із Лиманської громади.

Евакуацію запровадили у Лимані, Липовому, Карпівці, Новому та Ставках. Станом на 29 травня у цих населених пунктах мешкали 350 дітей, розповів Журавльов.

Через місяць після оголошення примусової евакуації, станом на 29 червня, у цих населених пунктах залишаються 162 дитини. Найбільше дітей мешкає у Лимані – 157. Також троє дітей залишаються у Карпівці, ще дві дитини – у селі Ставки.

З сіл Липове та Нове виїхали всі родини з дітьми.

25 червня регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила запровадити евакуацію ще із п’яти населених пунктів області, зокрема із селища Дробишевого. Координаційний штаб поки це рішення не затвердив.

Станом на 29 червня у Дробишевому залишаються 34 дитини.

Нагадаємо, 28 червня рада оборони Харківської області ухвалила рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з небезпечних для проживання населених пунктів Ізюмського, Богодухівського, Купʼянського та Чугуївського районів регіону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter