У Львові забудовник хоче виселити понад 100 переселенців з шелтеру

Дата: 29 Березня 2024
A+ A- Підписатися

З притулку, який у Львові організувала благодійна організація “100% життя”, забудовник намагається виселити понад сотню внутрішньо переміщених осіб.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці організації.

Фото: БО “100% життя м. Львів”

Благодійники розповіли, що з першого дня повномасштабної війни організація “100% життя м. Львів” відкрила прихисток для людей, які приїхали до Львова, рятуючись від обстрілів та втративши свої домівки. За два роки роботи шелтеру там прихистили понад 2 тисячі людей.

“Зараз, не маючи жодних законних підстав, компанія “Ірокс”, яка знаходиться під керівництвом Ігоря Микичака, намагається вигнати мешканців шелтеру на вулицю”, – розповіли у “100% життя”. 

Протягом декількох днів благодійники борються за шелтер з представниками компанії орендодавця, які блокують роботу прихистку, вимикаючи світло, змінюючи замки та обмежуючи доступ до користування душовими кабінками для наших мешканців.

“Маленькі діти, пенсіонери, люди з інвалідністю вечеряють без світла та не можуть розігріти собі їжу через дії Ігоря Микичака, який вирішив лишити їх останньої надії на спокійне життя. Але ми боремося за кожного із наших мешканців і зробимо все можливе, щоб наш прихисток працював задля людей, яким ми потрібні”, – поділилися працівники організації. 

Вони також звернулися з офіційним листом до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з вимогою обʼєктивного розгляду ситуації та невідкладних заходів для припинення порушень прав людини. 

Наразі мешканці шелтеру перебувають в приміщенні без світла, не можуть зігрітися, розігріти собі сніданок, а також не можуть скористатися душем і зарядити свої мобільні пристрої, задля того, щоб зв’язатися із рідними.

Журналістка ZMINA намагається звʼязатися з компанією “Ірокс” та Ігорем Микичаком, щоб отримати коментар з цього приводу, однак поки що відповідь отримати не вдалося.

Нагадаємо, що Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій працює над формуванням повного переліку місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Затвердження такого переліку передбачає, що туди внесуть усі об’єкти у відповідній області чи місті Києві, які використовувались як місця для тимчасового проживання ВПО до 7 вересня 2023 року. За умови, що в них на день проведення моніторингу були облаштовані місця для проживання десяти або більше людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter