У Львові спалили авто журналістці “Радіо Свобода”

Дата: 30 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У Львові кореспондентці української служби “Радіо Свобода” Галині Терещук спалили авто. 

Про це вона повідомила у себе на сторінці у фейсбуку. 

Щойно мені спалили машину,підійшла людина у масці

Опубліковано Галиною Терещук Середа, 29 січня 2020 р.

Авто журналістки та її чоловіка, який також працює журналістом, підпалили вночі 29 січня. 

“Підійшла людина у масці”, – написала Терещук. 

Журналістка розповіла, що про підпал вона дізналася, коли її чоловік почув звук сигналізації, яка спрацювала від удару. Подружжя одразу викликало пожежників та поліцію, проте за цей час машина згоріла. За словами Терещук, її сусіди встигли записати на відео зловмисника. 

“Одна людина підходить конкретно до цієї машини, бо там ще інші автомобілі стояли. Він конкретно вибрав саме цю машину, поклав пакет, підпалив і втік”, – переказує зміст відео журналістка. 

Наразі Терещук не розглядає якоїсь конкретної версії підпалу, але запевнила, що не має жодних конфліктів на побутовому рівні чи в родині, а тому не виключає, що підпал пов’язаний з її професійною діяльністю.

“Я не знаю, хто це міг зробити. Я не маю натяків на якісь побутові версії… Мені самій цікаво, чому це зроблено, на що розраховували – на резонанс, залякати. Я теж хочу мати відповіді на запитання – чи це залякати, чи спричинити якийсь резонанс, дестабілізацію. Я поки що цих відповідей не маю”, – додала вона.

Згодом на сторінці у фейсбуку Терещук написала, що правоохоронці взяли її справу на посилений контроль. 

Дякую за підтримку всім! Поліція і Служба безпеки працюють посилено! Всі,хто мимо проїжджає-призупиняються…

Опубліковано Галиною Терещук Середа, 29 січня 2020 р.

Як відомо, експерти Інституту масової інформації зафіксували у 2019 році 243 випадки порушення свободи слова, з яких 171 стосувався фізичної агресії проти працівників медіа. Також уперше за останні три роки в Україні сталося вбивство журналіста.

Водночас у 2019 році правоохоронці розслідували та передали до суду 14 кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних стосовно журналістів. За словами виконавчої директорки ІМІ Оксани Романюк, дані показують низьку ефективність українських правоохоронців у боротьбі з безкарністю за напади на журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter