У Львові провели акцію “Екскурсія, яка не відбудеться” в пам’ять про дітей, що загинули від російської агресії

Дата: 01 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У центрі Львова до Дня захисту дітей відбулася акція під назвою “Екскурсія Львовом, яка ніколи не відбудеться”. На площі Ринок вишикували порожні шкільні автобуси як символ убитих росіянами українських дітей.

Про це повідомив у фейсбуці міський голова Львова Андрій Садовий.

Джерело: фейсбук-сторінка Андрія Садового

“Сьогодні шкільні автобуси на площі Ринок порожні. 243 дитини більше ніколи не приїдуть до Львова. Російські окупанти вбивають дітей, жінок, мирних мешканців. Вони мають відповісти за кожне забране життя. Сьогодні весь світ має об’єднатися для того, щоб зупинити ці страшні злочини”, – пише він.

За словами очільника Львова, насамперед ця акція важлива як нагадування світу про те, що кожного дня через війну в Україні гинуть безневинні діти.

Перфоманс присвятили Дню захисту дітей та закінченню навчального року, коли діти їздять на екскурсії.

Джерело: фейсбук-сторінка Андрія Садового

В автобусах лежать іграшки, наплічники та бейджики з іменами.

“Зазвичай 1 червня завершується навчальний рік, і цього ж дня школярі їдуть на екскурсії. І ця наша акція показує, коли приїхали автобуси, в яких є бейджі дітей з їхніми іменами, наплічники, іграшки… Проте самих дітей немає. Вони загинули. Їх було вбито. І це показує жах цієї ситуації, в якій ми зараз живемо”, – зазначив ініціатор акції Олег Малець.

Як відомо, станом на 31 травня в Україні загинули 243 дитини, а 446 зазнали поранень.

Нагадаємо, за даними експертів, у війні проти України російська армія скоює всі шість типів тяжких воєнних злочинів щодо дітей, визначених у міжнародному праві.

Йдеться про вбивства та каліцтва дітей, вербування і використання дітей для участі в бойових діях; зґвалтування та інші форми сексуального насильства проти дітей; напади на школи, лікарні та захищених осіб, які пов’язані з ними; викрадення дітей і відмову в доступі дітям до гуманітарної допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter