У Львові, ймовірно, на ґрунті гомофобії побили вуличного музиканта та поета 

Дата: 27 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У ніч на понеділок, 26 липня, у центрі Львова на проспекті Свободи п’ятеро невідомих молодиків побили поета Сергія Савіна та музиканта Максима Вербу. Потерпілі вважають, що напад скоєно через дискримінацію, оскільки в одного з них волосся пофарбоване в білий колір, а інший називав його “коханим другом”. 

Про це Савін повідомив на своїй сторінці у фейсбуку. 

Фото з фейсбук-сторінки Сергія Савіна (ліворуч)
 
Поет розповів, що група молодиків віком 20–25 років стежила за ним та Вербою від площі Ринок, де Савін читав вірші. Сам напад стався неподалік – біля пам’ятника Тарасу Шевченку: потерпілих залили сльозогінним газом та почали бити в обличчя й голову. 
 
“Між нами й нападниками не було жодного діалогу. Жодної розмови. Жодного слова. Що просто обурює, бо причин силового і сльозогінного втручання – нуль цілих нуль десятих. Тобто просто знайте: в нашій країні в центрі міста до тебе можуть підійти, залити тобі очі газовим балончиком і почати бити…” – написав Савін.  
 
На його думку, напад скоєно через дискримінацію:
 
“Бо єдине, що могли почути злочинці, це нашу з Максимом приватну розмову, де я його поетично назвав “коханий друг”. І це моя справа, і мої слова, яких я не цураюся! Тільки через це молодики могли собі нафантазувати, що ми належимо до ЛГБТ-спільноти… Я впевнений, що це саме така дискримінація. Бо в нього, бачте, волосся в білий колір пофарбоване, а я чоловіка називаю “коханий друг”. 
 
Савін також зазначив, що разом з іншим потерпілим звернувся до правоохоронців:
 
“За цю ніч ми підійняли на ноги всю львівську поліцію. Пройшли всі медичні обстеження. Написали купу заяв у Личаківському відділку поліції, де дочекалися о восьмій ранку іншу групу поліціянтів, з якими пройшли всю нічну кровотечну дорогу. Чому ми все це зробили? Щоб завтра хтось не опинився на нашому місці”. 
 
Нагадаємо, що 26 липня в центрі Києва невідомий молодик ударив в обличчя чорношкірого хлопця, який відпочивав на траві в компанії українки. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter