У Луганську росіяни затримали місцевого мешканця за фінансування “Азову”

Дата: 05 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У центрі Луганська група росгвардійців затримала українця. Росіяни закидають чоловікові фінансування бригади “Азов”, яку заборонено в Росії. Проти затриманого відкрили кримінальне провадження за “фінансування тероризму”.

Відео затримання та інформацію про це опублікував слідчий комітет РФ.

Російські силовики заявляють, що з лютого до листопада 2023 року затриманий не менш ніж вісім разів за допомогою мобільного телефона переказував кошти на рахунки бригади “Азов”. У повідомленні про затримання росіяни наголосили, що чоловік буцімто знав про заборону “Азову” в Росії, проте однаково підтримував його фінансово. 

У повідомленні слідчого комітету йшлося про затримання одного підозрюваного, однак у відео видно, як озброєні росгвардійці витягають з машини двох чоловіків.

За даними слідчого комітету, розслідування в цій справі ведуть спеціалісти ФСБ РФ. Нині слідчі вимагають від суду заарештувати затриманого українця. 

Нагадаємо, минулого літа в Донецьку зникли двоє юнаків. Через майже пів року російські силовики оприлюднили відео затримання хлопців у Ростові. Росіяни заявили, що юнаки буцімто збирали інформацію про військові об’єкти РФ та передавали їх українським спецслужбам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter