У Лугано презентували ініціативу Digital4Freedom – Мінцифри

Дата: 05 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство цифрової трансформації на конференції з післявоєнного відновлення України у швейцарському місті Лугано презентувало міжнародну ініціативу стрімкого відновлення та розвитку України через інновації та цифровізацію Digital4Freedom. 

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації. 

Фото: Мінцифра

“Наша пропозиція топовим технологічним компаніям світу – це діджитал-лендліз. Кожен може долучитися до будівництва цифрового майбутнього та зробити свій внесок у розвиток цифрової України”, – йдеться в повідомленні.

У міністерстві пояснили, що ініціатива покликана зменшити паперовий обіг, пришвидшити перехід до безготівкових розрахунків та розбудову цифрової галузі.

“Digital4Freedom допоможе створити нову Україну – найбільш вільну та цифрову країну у світі, де замість аналогових посадовців та довідок працює paperless, замість готівкової валюти – cashless, IT-сектор займає 40% у ВВП, а сама країна перетворюється на найбільший ІТ-хаб Східної Європи”, – зазначило Мінцифри.

Digital4Freedom – це частина глобальної платформи UNITED24, у межах якої компанії можуть робити грошові внески для відновлення України. Перші українські компанії вже готові долучитися до “діджитал-лендлізу” для України.

Фото: Михайло Федоров

“Одразу після презентації нашої ініціативи Digital4Freedom ми підписали меморандум з “Київстар”, Vodafone та Datagroup-Volia про виділення понад 400 млн грн для президентської платформи UNITED24. Усі виділені кошти підуть на цифрові послуги, захист реєстрів та топові цифрові проєкти, які ми презентували сьогодні. Детальний звіт про використані кошти та аудит Великої четвірки обов’язково буде найближчим часом”, – повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Нагадаємо, що Європейський Союз створить платформу для відбудови України після війни, розв’язаної Росією. Вона визначатиме стратегічні спрямування й пріоритети відбудови України. 

Європейський інвестиційний банк, кредитний підрозділ Європейського Союзу, пропонує структуру фінансування, щоб допомогти відновити Україну з інвестиціями до 100 мільярдів євро. Трастовий фонд ЄС-Україна (E-U GTF) прагнутиме отримати початкові внески в розмірі 20 мільярдів євро від країн ЄС та бюджету ЄС у вигляді грантів, позик та гарантій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter