У Лівані заборонили показ фільму “Барбі” за “пропаганду гомосексуальності”

Дата: 10 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У Лівані міністр культури заборонив показ в кінотеатрах фільму “Барбі”. На його думку, стрічка “пропагує гомосексуальність і суперечить релігійним цінностям”.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело: EPA-EFE

У рішенні міністра Мохаммада Мортаду говориться, що фільм “Барбі”, збори від світового прокату якого за 17 днів показу перевищили мільярд доларів, “пропагує гомосексуальність і сексуальну трансформацію” та “суперечить цінностям віри й моралі, принижуючи важливість сім’ї”.

Посадовця підтримує потужне шиїтське збройне угруповання “Хізбалла”, глава якого останнім часом посилив свою риторику проти ЛГБТ-спільноти. Ґрунтуючись на кроці міністра культури, міністр внутрішніх справ Лівану Бассам Мавлаві і собі попросив комітет із цензури Генеральної безпеки, який перебуває у віданні Міністерства внутрішніх справ і традиційно відповідає за рішення про цензуру, розглянути фільм та дати свої рекомендації.

Виконавчий директор некомерційної громадської організації Samir Kassir Foundation Айман Мханна вважає, що такий крок стався на тлі “хвилі фанатизму”.

“Це частина ширшої кампанії, яка об’єднує Хезболлу, християнських ультраправих та інших вищих релігійних лідерів у цілеспрямованій кампанії проти ЛГБТ”, – додав він.

Ліван був першою арабською країною, яка провела тиждень гей-прайду у 2017 році, і загалом його сприймали як безпечну гавань для ЛГБТК-спільноти на консервативному Близькому Сході. Але останнім часом це питання набуло більшої уваги, викликавши напруження.

Минулого року Мавлаві прийняв рішення про заборону заходів, які “пропагують сексуальні збочення” в Лівані.

Нагадаємо, з серпня 2021-го в Угорщині магазини мають продавати дитячі книги, які, як вважається, пропагують гомосексуальність, у закритій упаковці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter