У лісі на Київщині знайшли російський дрон-розвідник

Дата: 20 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Вишгородському районі Київської області правоохоронці знайшли російський дрон-розвідник. 

Про це повідомили у Нацполіції. 

Фото: Нацполіція

Поліцейським про дрон у лісі розповів мешканець села Любимівка, населення якого становить трохи більше пів тисячі людей. 

“Що саме знімав цей літальний апарат типу “Орлан-10″, будуть визначати відповідні силові структури”, – каже очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов

“Орлан-10” росіяни використовують для ведення спостереження за протяжними та локальними об’єктами у важкодоступній місцевості. Безпілотник, згідно з даними росіян, має досить велику дальність та тривалість польоту: до 600 кілометрів та до 16 годин. 

Фото: Нацполіція

У поліції закликають українців, які чують гучний звук у небі, бачать дрон чи ракету, телефонувати до поліції на лінію “102” або сповіщати про це через інші канали Сил протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що для атак по Україні росіяни використовують не тільки дрони власного виробництва, але й іранські безпілотники-камікадзе. Використовували їх, зокрема, для атаки на Київ 10-го та 17 жовтня. 

Нещодавно у столиці під будівлею посольства Ірану відбулась акція протесту, учасники якої вимагали від влади країни припинити допомагати Росії вбивати українців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter