У ліцеї Куп’янська вилучили понад 5 тисяч російських підручників та атестати російського зразка

Дата: 18 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У звільненому Куп’янську Харківської області правоохоронці провели огляд ліцею і вилучили понад 5 тисяч російських підручників та атестатів російського зразка.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Правоохоронці вилучили понад 5 тисяч російських підручників для школярів 1–11 класів. Крім того, виявлено й атестати про неповну загальну середню освіту російського зразка, підписані так званим “головою військово-цивільної адміністрації Харківської області”, – йдеться у повідомленні.

На одній з коробок, де знаходились книжки з міста Краснодара, росіяни залишили вірш про “мир та дружбу”.

Слідчі дії проводились в рамках кримінального провадження за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). 

Нагадаємо, що такі випадки не поодинокі. Приміром, жителі тимчасово окупованого Бердянська, що в Запорізькій області, вже понад вісім місяців стикаються з примусовою русифікацією дітей, переслідуванням освітян, забороною українських книжок та переписуванням історії. 

Окупанти завезли в місто російські освітні матеріали, в школах залишилися лише підручники з української мови. Інші книги спалюють – як навчальні, так і просто літературу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter