У Латвії дозволили конфісковувати автомобілі з російськими номерами

Дата: 15 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У Латвії згідно з ухваленими поправками до Закону про дорожній рух дозволили конфісковувати автомобілі з російськими номерами за деяких умов.

Про це пише Delfi.

Джерело: Shutterstock

До 15 лютого власники машин з російськими номерами мали або зареєструвати їх у Латвії, або вивезти з країни. Зараз такі автівки можуть брати участь у дорожньому русі на латвійській території, лише якщо їдуть транзитом.

Водії таких автомобілів перед в’їздом до Латвії повинні надати інформацію про транспортний засіб, водія, період часу, протягом якого машина братиме участь у дорожньому русі, він не може перевищувати 24 години.

Якщо авто не зареєстроване в Латвії, не виїжджає за межі країни у зазначений період, тобто його несанкціоновано використовують у дорожньому русі, то такий транспортний засіб можуть конфіскувати.

Також в країні обумовлені штрафи за незаконну їзду на машині з російськими номерами від 750 до 2 тисяч євро.

Їздити на авто з російськими номерами у Латвії можуть люди, які мають імунітет, передбачений обовʼязковими міжнародними нормами, а також якщо йдеться про дипломатичне представництво, міжнародні організації тощо. У такому разі при собі треба мати відповідні документи.

Латвія має план, за яким конфісковані російські автомобілі передадуть Україні як допомогу в боротьбі з РФ. Раніше Латвія передавала Україні автівки, конфісковані у пʼяних водіїв.

Нагадаємо, що в січні 2024 року влада Латвії розпочала процес видворення 985 громадян РФ, які не виконали вимог закону про імміграцію, не склали іспит на знання державної мови та не подали заяву на отримання іншого виду дозволу на проживання. Наразі рішення про примусову депортацію ухвалили щодо двох росіян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter