У київському пологовому будинку жінки народжують у бомбосховищі

Дата: 26 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Третю добу київський пологовий будинок №3 живе в підвалі-бомбосховищі, надаючи акушерську, неонатальну та гінекологічну допомогу.

Про це написав у фейсбуці лікар Сергій Бакшеєв.

Фото з фейсбук-сторінки Сергія Бакшеєва

Коли є хвилинка поспати, а не виходить. Акушерки та лікарі жіночої консультації третього пологового уже другу добу живуть зі своїми пацієнтами“, – пише Бакшеєв.

Лікар розповідає, що звук сирен це – перше, що чують мами після пологів, хочеться вірити, що діти 1-3 днів життя цього не запам’ятають.

Російські війська сьогодні вбивають мій народ, атакують моє місто та хочуть знищити мою країну. Про це знає весь світ, але багато моїх російськомовних друзів заплющують очі і просто переживають, щоб снаряди їхньої країни пролетіли повз мене і ще парочки “друзів” з України! Я хочу, щоб кожен з вас знав те, що Ви можете зупинити цю війну, не просто лайкнувши або зробивши репост або написавши коментар. Виходьте на Вулиці Ваших Міст у Росії, на мітинги протестів, створюйте свій антивоєнний рух“, – звернувся до росіян із закликом Бакшеєв.

Лікар зауважив, що не зміг взяти свою сім’ю в пологовий будинок, тому що, місце може знадобитись вагітній жінці або навіть її партнеру під час пологів.

Фотографія обкладинки: фейсбук-сторінка Сергія Бакшеєва

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter