У київській підземці поліцейський врятував життя пасажиру за допомогою дефібрилятора

Дата: 17 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

На станції київського метро “Нивки” врятували життя чоловіка за допомогою дефібрилятора.

Про це повідомили у поліції Києва. 

Провів серцево-легеневу реанімацію за допомогою дефібрилятора поліцейський Максим Троценко. Саме до нього звернулася працівниця метро, яка побачила на платформі пасажира, що впав непритомним.

“Я побачив, що обличчя чоловіка стало блідо-синього кольору, ледь билося серце і уповільнилося дихання, тому одразу взяв стаціонарний дефібрилятор та розпочав серцево-легеневу реанімацію. Намагався зробити все так, як вчили на курсах домедичної допомоги. Реанімація тривала близько 20 хвилин, після чого чоловік отямився”, – розповів Троценко.

Лікарі, які згодом прибули на місце, госпіталізували чоловіка. 

Навесні цього року встановлений у київській підземці дефібрилятор вже допоміг врятувати життя 56-річного пасажира, якому стало зле на станції “Палац спорту”. Реанімацію також тоді робив поліцейський Олександр Рашевський

Дефібрилятори в київському метро з’явились у травні 2020-го. До цього Міністерство охорони здоров’я декілька разів наголошувало, що місця масового перебування людей слід обладнати такими приладами. 

Наразі дефібрилятори є в касових залах станцій метроі 52 комплекти закупив Київський міський центр громадського здоров’я. та на платформахі Закуплені за кошт Громадського бюджету.. Минулого року пристрої використовували 10 разів.

Відомо, що близько половини всіх смертельних випадків від серцево-судинних хвороб трапляються внаслідок раптової зупинки серця. Водночас швидка дефібриляція протягом перших хвилин може подвоїти шанси на виживання, а без масажу серця та дефібриляції шанси зменшуються на 7–10% з кожною хвилиною. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter