У Київській області виявили вже 720 тіл убитих цивільних мешканців

Дата: 13 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На Київщині правоохоронці виявили вже 720 тіл цивільних мешканців, які загинули внаслідок повномасштабного військового вторгнення РФ, ще понад 200 осіб вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє  пресслужба МВС із посиланням на керівника поліції Київської області Андрія Нєбитова.

Бородянка

“Кількість виявлених і оглянутих тіл загиблих мирних осіб на Київщині в результаті російської агресії становить вже більше 720 осіб, ще понад 200 осіб вважаються зниклими безвісти”, – йдеться в повідомленні.

З початку війни на території столичного регіону зафіксовано понад 3050 кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних військовими РФ.

Під час воєнного стану поліцейські зареєстрували 233 кримінальні провадження щодо зазіхань на територіальну цілісність і недоторканність України, а стосовно порушення законів та звичаїв війни розслідують 1463 факти.

“Правоохоронці зареєстрували понад 150 фактів мародерства та вже повідомили про підозру 35 особам, зареєстрували понад 30 кримінальних проваджень щодо колабораційної діяльності, зібрали матеріали щодо сприяння агресору та вже повідомили про підозру п’ятьом особам”, – зазначив Нєбитов.

Наразі поліцейські продовжують проводити зачищення територій, які були в окупації, виявляти осіб, які співпрацювали з росіянами, встановлювати потерпілих від агресії РФ. Крім того, правоохоронці фіксують руйнування та оглядають тіла загиблих.

Нагадаємо, станом на 12 квітня в Бучі Київської області виявили тіла 403 вбитих і закатованих мирних жителів, з них 163 ідентифіковано.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter