У Києві затримали та відправили під варту “ексзаступника міністра “ДНР”

Дата: 15 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд відправив під варту колишнього заступника міністра інформації бойовиків “ДНР”, якого підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність та створенні терористичної організації.

Про це повідомили у відомстві. 

Фотографії з екрана комп’ютера підозрюваного. Фото: СБУ

У так званому міністерстві “ДНР” чоловік працював у 2015–2016 роках. До цього, як свідчать фотографії його резюме, зроблені СБУ, він нібито обіймав посаду директора одного з департаментів у центральному штабі Партії регіонів, “працював з політиками першого ешелону” та “виконував делікатні завдання”.

“Він відповідав за формування інформаційної політики та пропаганди цієї терористичної організації. Також чоловік брав участь у публічних заходах, на яких закликав до участі в незаконних виборах на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької і Луганської областей та до приєднання так званих “ДНР” і “ЛНР” до Російської Федерації”,розповідають в Офісі генерального прокурора про обов’язки затриманого на посаді “заступника міністра”.

Фото: СБУ

Через деякий час чоловік незаконно перетнув кордон та переїхав до Києва, де знайшов роботу політтехнолога та піарника проросійських громадсько-політичних структур.

Спецслужбовці встановили місце його проживання, куди прийшли з обшуком та вилучили комп’ютерну техніку і матеріали, які підтверджують злочинну діяльність.

За даними Офісу генерального прокурора, затриманий також вчиняв насильство щодо полонених військовослужбовців Збройних сил України. 

Нагадаємо, що минулого року правоохоронці затримали в Маріуполі чоловіка, який катував українських військових та полонених. У 2014 році він добровільно приєднався до терористичної групи російського диверсанта, підполковника військової розвідки РФ Ігоря Безлера. У її складі він, погрожуючи зброєю, відправляв полонених виконувати господарські роботи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter