У Києві затримали охоронця, який не відчинив людям двері в укриття під час нічної атаки росіян

Дата: 01 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві правоохоронці заарештували охоронця медичного закладу, який не відчинив двері в укриття у ніч на 1 червня, коли туди намагались потрапити люди. Внаслідок цього загинули троє жінок, серед яких 14-річна дівчинка. 

Про це повідомляє видання NV. 

Фото: КМВА

До поліклініки в Деснянському районі ще зранку виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки КМДА. Вони мають з’ясувати, чому не було доступу до укриття у закладі.

На місці також працюють слідчі Офісу генерального прокурора. Правоохоронці одразу після атаки казали, що відкрили провадження за статтею “Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки”. При цьому у КМДА наголосили, що “відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і голова району”. 

Чоловік однієї із загиблих, яка намагалась потрапити до укриття, розповів, що після вибуху знайшов охоронця п’яним. Мешканці району також кажуть, що подібна ситуація, коли під час російських обстрілів укриття було зачинене, трапляється не вперше. 

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, коментуючи випадок, наголосив, що “зачинені бомбосховища під час війни – це не просто байдужість, а злочин”. 

Нагадаємо, що внаслідок атаки російських військових на Київ у ніч на 1 червня, окрім загиблих, ще щонайменше 14 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter