У Києві затримали чоловіка, який намагався підпалити автівку біля будівлі однієї з громадських організацій

Дата: 10 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який намагався підпалити автівку біля будівлі однієї з громадських організацій.

Про це повідомили у Нацполіції. 

Автівка, яку намагався підпалити затриманий

28-річного киянина, якого розшукували за вчинення шахрайства, затримали на вулиці Чистяківській. Чоловік, як з’ясували слідчі, отримав замовлення на підпал авто за 100 тисяч (на відео, оприлюдненому СБУ, затриманий не називає валюти, у якій йому мали заплатити. – Ред.) в одному з анонімних телеграм-каналів, а діяв, як переконують у СБУ, на замовлення однієї з білоруських держструктур.

Спецслужбовці говорять, що для зв’язку з “кураторами” затриманий використовував заборонені російські електронні поштові сервіси, гроші за проведену роботу отримував на власну банківську картку, а для підпалу заздалегідь придбав автівку “Шкода”.

“На одній з автозаправних станцій хлопець придбав пальне, яким облив автомобіль. Довести злочинний умисел до кінця завадили правоохоронці. Під час огляду місця події слідчі вилучили каністру із залишками рідини та запальничку. Також у зловмисника вилучили мобільний телефон та одяг, у якому він був під час вчинення злочину. Автомобіль, власник якого наразі встановлюється, поміщений на паркувальний майданчик”, – розповів заступник начальника – начальник слідчого відділу Святошинського управління поліції Богдан Замула.

У СБУ кажуть, що затриманий чоловік причетний не тільки до спроби підпалу, але й до залякування журналістів та іноземців, організації мітингів із деструктивною агітацією поблизу закордонних диппредставництв, а також збору даних про українських військовослужбовців з прикордонних районів.

На відео, оприлюдненому СБУ, затриманий розповідає, що їздив до Житомира фотографувати автівки, припарковані біля військкомату, та збирав людей для мітингу під посольством Польщі у Києві. 

“За попередніми даними, дії ворожого агента були спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної обстановки в Україні та дискредитацію нашої держави перед країнами ЄС та громадянами Республіки Білорусь”, – вважають спецслужбовці. 

Нині поліція відкрила кримінальне провадження щодо “замаху на умисне знищення чужого майна шляхом підпалу” та готується повідомити затриманому про підозру. Своєю чергою СБУ відкрила провадження за статтями щодо державної зради й терористичного акту та вже повідомила затриманому про підозру.  Суд найближчим часом має обрати йому запобіжний захід. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter