У Києві затримали бізнесмена, який транслював на Луганщині російську пропаганду

Дата: 26 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві затримали власника інтернет-провайдера, який надає послуги на окупованій частині Луганщини та співпрацює з окупантами.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Джерело: pixabay.com

Слідчі встановили, що підозрюваний систематично сплачує “податки” до “бюджету” окупаційної адміністрації РФ в окупованому Луганську, у такий спосіб фінансуючи російську агресію.

Також компанія фігуранта транслює в регіоні заборонені російські телеканали, які нав’язують місцевим жителям російські наративи, насамперед про війну в Україні.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого виявили понад 7,5 мільйона гривень. На ці кошти накладено арешт.

За даними слідства, незаконну діяльність фігурант справи організував разом з матір’ю, яка проживає в окупованому місті Кадіївка на Луганщині. Вони створили там компанію-провайдера та “зареєстрували” в місцевій окупаційній “адміністрації” та “Роскомнагляді”. Вона веде діяльність у сфері телевізійного мовлення.

Чоловік, який виїхав до Києва, дистанційно віддавав накази матері щодо подальших дій і отримував кошти від їхньої протиправної діяльності. Крім того, він надав дозвіл ворогу користуватися даними абонентів провайдера в обмін на безперешкодне “ведення бізнесу”.

Транслювати російські пропагандистські телеканали підприємство почало ще до захоплення окремих територій Луганської області, зазначили в Офісі генпрокурора.

Слідчі СБУ повідомили обом про підозру в провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що працівниці окупаційного телеканалу “Таврія” Юлії Сипко управління СБУ в Херсонській області повідомило про підозру в колабораціонізмі та глорифікації ворога.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter