У Києві запрацювали мобільні бригади для постраждалих від домашнього та гендерного насильства

Дата: 20 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У столиці запустили перші пʼять мобільних бригад соціально-психологічної підтримки постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Фото: КМДА

Спеціалізовані бригади надаватимуть послуги безпосередньо на місцях. До кожної з них входять психолог, соціальний працівник та водій.

Окрім психологічної допомоги, фахівці надаватимуть роз’яснення прав постраждалих та перелік послуг, які вони можуть отримати. А за потреби, такі бригади доставлятимуть людей до кризових кімнати чи притулків.

“З початку повномасштабного російського вторгнення, наш КМЦ гендерної рівності, запобігання та протидії насильству, запобігання та протидії насильству отримав більше 5000 звернень стосовно насильства в родині та переживань через війну. І, на жаль, ми спостерігаємо деяку тенденцію до їх збільшення. Запуск мобільних бригад дасть можливість надавати допомогу постраждалим оперативно”, – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Викликати бригаду можна звернувшись за телефоном довіри 15-00. Також, направити бригаду до постраждалих можуть працівники Поліції Києва, які фіксуватимуть випадки здійснення насильства.

Нагадаємо, що у квітні запрацювали 24 мобільні бригади, які в різних містах України надають соціально-психологічну допомогу постраждалим, які пережили насильство, та внутрішньо переміщеним особам, які були вимушені залишити зони бойових дій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter